Koje opasnosti čekaju mačku u stanu: upozorio je veterinar

Život domaćih mačaka je ugodan, ali nimalo siguran. Kućni ljubimac je okružen mnogim predmetima koji predstavljaju prijetnju zdravlju.

Svaki vlasnik trebao bi znati koje stvari je najbolje sakriti ako mačka ostane sama kod kuće.

O tome kako zaštititi mačju svakodnevicu u stanu piše portal Veterina i život pozivajući se na veterinara Edwarda Wolfa.

igračke

Riječ je o malim gumenim igračkama koje se dijele u supermarketima. Ako ih ljubimac proguta, mogu se ukloniti samo kirurški, jer “neće izaći prirodnim putem”.

Mačka
Fotografija: © Belnovosti

Ista stvar se može dogoditi kada mačku upoznate s gumicom za kosu.

Bilje

U kući u kojoj živi mačka, ljiljane, azaleje, bršljan, a također i Dieffenbachiju treba držati izvan njezina dohvata. Ove i druge biljke su otrovne i mogu izazvati akutno zatajenje bubrega.

Namještaj

Morate biti oprezni kada čistite krevet na sofi na razvlačenje. Životinje vole skrovita mjesta, a prilikom sastavljanja namještaja životinju možete blokirati, ozlijediti ili zgnječiti.

Prozor

Ljeti su to mreže protiv komaraca, a zimi opasnost predstavljaju prozori ostavljeni u vertikalnom načinu ventilacije.

Dekoracije

Tijekom novogodišnjih praznika morate pratiti ponašanje svoje mačke. Životinje vole šljokice, serpentine i kišu za božićno drvce i vole se igrati s njima. Ako vaš ljubimac proguta takav nakit, trebate potražiti pomoć veterinara.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki