Ukusan kebab nije samo rezultat uspješne marinade i spretnog kuhara, već i pravilnog odabira mesa.
U tom smislu, stručnjakinja mrežne publikacije BelNovosti, kuharica Yulia Arkhipova, odlučila mi je reći kakvu je vrstu mesa bolje kupiti ako od njega planirate kuhati ukusan i sočan kebab.
Što se svinjskog mesa tiče, najbolja opcija su vrat i prsa.
Ovi dijelovi sadrže dovoljno masnoće – tijekom prženja ona će se “otopiti”, što će rezultirati nevjerojatno sočnim kebabom.
Vratina se može pohvaliti mekom teksturom i delikatnim okusom, dok se prsa smatraju bogatijima zbog masnih naslaga.
Tenderloin nije ništa manje popularan, međutim, zbog činjenice da praktički ne sadrži masnoću, kebab ispada suši.
Lončić možete kombinirati s masnijim komadima ili dodati ulje u marinadu – u oba slučaja tako ćete povećati sočnost.
Naposljetku, ako imate posla s mesom s poleđine, pripremite se da će ono biti tvrđe i zahtijevati duže mariniranje.