Neka omiljena jela treba rjeđe uključivati u prehranu.
Više o nezdravoj prehrani pročitajte u ovom članku.
Makaroni i sir sa kečapom
Tjestenina sadrži škrobne ugljikohidrate, dok kečap uvijek sadrži kiselinu iz rajčice. Ovu kombinaciju naš želudac teško vari.
Situacija se samo pogoršava ako na tanjur dodate proteinsku komponentu u obliku sira – dobiveno jelo postaje još teže probavljivo.
Corn flakes sa sokom od naranče
Žitarice za doručak nisu ništa više od brzih ugljikohidrata jer sadrže velike količine šećera. Jesti takva jela odmah nakon buđenja je takva ideja.
Razlog je intenzivna proizvodnja inzulina kao odgovor na opskrbu glukozom i povećanje razine šećera u krvi. Kada se žitarice isperu sokom od naranče, njihova se apsorpcija usporava, što može uzrokovati nelagodu u želucu.
Kava s likerom ili drugim alkoholom
Kava s likerom ima čak i svoje ime – na irskom, što je, međutim, ne čini zdravim pićem. Kofein može prikriti okus alkohola, ali nažalost, ne može ga neutralizirati.
Šalica espressa ili cappuccina može nam dati snagu i energiju za 5-6 sati, ali tijekom tog razdoblja tijelo postaje dehidrirano. Kao rezultat toga, pijenje takvog pića završava nesanicom i tahikardijom.