Čaj i kava su popularna pića, ali ponekad se umorimo od čekanja na ugodnu temperaturu da bismo ih popili.
Ne vole svi piti pića koja peku.
U ovom slučaju vrijedi naučiti o brzim i jednostavnim metodama hlađenja.
Što su oni?
Koristite 2 šalice
Tajna je jednostavna: prvo ulijte kavu ili čaj u jednu šalicu, a zatim ulijte u drugu. Ova metoda je poznata i popularna već desetljećima.
Pića se vrlo brzo hlade.
Žlica
Obične metalne žlice idealne su za ovaj zadatak. Samo trebate spustiti žlicu, pričekati malo i ukloniti pribor za jelo.
Ako je temperatura još uvijek visoka, jednostavno ponovite postupak.
Bobičasto voće
Ova metoda vjerojatno neće biti prikladna za kavu, ali ljubitelji čaja će je svakako cijeniti. Samo trebate staviti nekoliko smrznutih bobica u šalicu.
Piće ne samo da će se brže ohladiti, već će postati i mnogo ukusnije. Bobičasto voće također ima korisna svojstva, tako da je tehnika potpuno blagotvorna.