Kako psi utječu na uspjeh učenika: dokazali znanstvenici

Pas je uistinu čovjekov najbolji prijatelj, a rad istraživača to samo potvrđuje.

Tako su znanstvenici uspjeli dokazati da je kao rezultat redovite taktilne interakcije s terapijskim psom, studenti koji su proživljavali stres značajno smanjili anksioznost i poboljšali vještine razmišljanja.

Do tog su zaključka došli zaposlenici sa Sveučilišta u Washingtonu.

Otkrili su da su programi upravljanja stresom koji izravno uključuju kućne ljubimce učinkovitiji za studente s anksioznošću.

Na kraju četverotjednog programa utvrđeno je da su se kognitivne vještine učenika poboljšale.

Pas
Fotografija: © Belnovosti

Zanimljivo je da su se povećane razine zadržale četiri tjedna nakon završetka terapije.

U eksperimentu je sudjelovalo više od tri stotine učenika.

Svi su se složili da istraživači mjere njihove različite vještine, uključujući planiranje, organiziranje, koncentraciju, pamćenje činjenica i motivaciju.

Prema autorima rada, današnji tradicionalni programi upravljanja stresom često se odvijaju u obliku predavanja, gdje studenti slušaju stručnjaka, gledaju slajdove i hvataju bilješke o raznim temama, poput toga kako poboljšati san ili prevladati anksioznost.

Prema riječima istraživača, ovo je svakako važno, ali nije tako učinkovito za učenike s poteškoćama u učenju kao rad sa psima.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki