Guljenje kobasica u prirodnom kolagenskom ovitku može biti vrlo, vrlo teško.
Međutim, to se ne mora učiniti, javlja Zen kanal “Argumenti i činjenice” pozivajući se na voditelja Centra za ekonomska analitička istraživanja i IT tehnologije Gorbatovog saveznog istraživačkog centra za prehrambene sustave, Dmitrija Gordejeva.
Moram li ukloniti omotač s kobasica prije kuhanja?
Kako je objasnio Gordeev, sve ovisi o tome od čega je napravljena školjka.
Kobasice u prirodnom kolagenskom ovitku nije potrebno guliti prije kuhanja.
Štoviše, takve se kobasice mogu jesti izravno s ovitkom.
Što se tiče umjetnih i sintetičkih ovitaka, oni moraju ispunjavati sigurnosne zahtjeve navedene u relevantnim zakonskim dokumentima.
Prema riječima stručnjaka, takvu školjku također nije potrebno uklanjati prije kuhanja.
A kako bi se film mogao lako ukloniti, nakon kuhanja kobasice je potrebno preliti hladnom vodom.