Lavanda neće prestati cvjetati ako je time prihranite

jedna je od najpopularnijih biljaka među vrtlarima zbog svog mirisa i ljepote, no važno je znati da je važna i njena ishrana.

Iako je uzgoj lavande jednostavan, ključ njezinog zdravlja i izvrsnog izgleda tijekom cijele godine leži u korištenju pravog gnojiva.

Organska gnojiva kao što su kompostirani stajski gnoj, odljevci crva i koštano brašno odličan su izbor jer osiguravaju uravnoteženu mješavinu esencijalnih hranjivih tvari i poboljšavaju strukturu tla.

Pogledajte više:

Biljke lavande ne trebaju puno hranjivih tvari, no možete upotrijebiti neke kuhinjske ostatke kako biste im osigurali dodatnu hranu.

Ako želite obogatiti svoju lavandu, spremite ostatke povrća kako biste ih pretvorili u domaći kompost.

Vrtlari mogu jednostavno naslagati ostatke sa suhim lišćem i pokošenom travom u veliku kantu i pričekati da se razgrade u bogati kompost.

Štoviše, kore banane često su tajno oružje u vrtu, osobito korisne za lavandu i mnoge druge biljke zbog visokog sadržaja kalija, bitnog hranjivog sastojka.

Sve što trebate učiniti je izrezati koru banane i ugurati je u podnožje vaše biljke lavande.

Recept za domaće gnojivo:

1 žlica Epsom soli

1 žlica sode bikarbone

1 žlica riblje emulzije

3 litre vode

Jednostavno pomiješajte komponente zajedno u kanti ili posudi za zalijevanje, pazeći da su izmiješane u jednoličnu otopinu. Dodajte ga u bazu lavande, okružujući lišće biljke, nakon čega slijedi redovno zalijevanje.

Važno je napomenuti da biljke lavande ne zahtijevaju veliku gnojidbu, stoga koristite ovo domaće gnojivo štedljivo, jednom u nekoliko mjeseci. Pretjerano gnojenje zapravo može naštetiti biljkama.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki