Ocat i soda bikarbona su neučinkoviti kod začepljenih odvoda – što učiniti

Može biti alarmantno kada vodi treba više vremena da iscuri iz sudopera i počne ispuštati čudan zvuk klokotanja, ali postoji jednostavan način za uklanjanje začepljenja.

Najveći uzrok začepljenih odvoda je taj što ostaci hrane, sapun i drugi masni proizvodi svakodnevno ulaze u cijevi i na kraju će ih začepiti.

Mnogi ljudi koriste kombinaciju octa i sode bikarbone za otčepljivanje. Ali je neučinkovit u borbi protiv kanalića začepljenih mastima.

Zašto? Soda bikarbona je baza, dok je ocat kiselina, njihova kemijska reakcija proizvodi vodu s malom količinom soli u sebi, a ne sredstvo za čišćenje odvoda koje uništava masnoću. I jedno i drugo može očistiti odvod, ali ni ocat ni soda bikarbona ne mogu otopiti začepljenje, a previše sode bikarbone u cijevi može pogoršati situaciju.

Što koristiti

Bolje je koristiti kipuću vodu i sredstvo za pranje posuđa.

Tekućina za pranje posuđa dizajnirana je za razgradnju masnoće, tako da će moći brzo ukloniti svu masnoću u cijevima, dok će toplina iz kipuće vode pomoći u otpuštanju svih naslaga u cijevima.

Korak po korak

Za početak prokuhajte vodu i ulijte veliku količinu deterdženta u odvod.

Trebat će vam oko 120 ml tekućine za pranje posuđa i između 500 ml do 1000 ml kipuće vode, ovisno o veličini vašeg odvoda.

Pustite sredstvo za pranje posuđa nekoliko minuta da počne razlagati masnoću koja uzrokuje začepljenje.

Pažljivo odjednom izlijte kipuću vodu u odvod, a zatim je ostavite nekoliko minuta da siđe niz cijev.

Nakon što vrijeme istekne, voda bi ponovno trebala brzo otjecati i sudoper bi trebao biti čist.

Ako voda i dalje sporo otječe ili je začepljena, možda ćete to morati ponoviti nekoliko puta za posebno tvrdoglava začepljenja.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki