Kombiniramo pečenu piletinu s ljetnom oradom i imamo ukusno jelo za svakodnevni stol.
od Ioanne Stamoulos
Spremno za 1:45′
Materijali
1 pile izrezano na rebra
3 srednja krumpira narezana na deblje kriške
3 srednje tikvice narezane na deblje kriške
2 srednje rajčice
2 narezana luka
2 Florin paprike na kolutove
2 češnja češnjaka, otopljena
120 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
1 žličica žlica svježeg origana, nasjeckanog
1 vezica peršina nasjeckanog
sol, svježe mljeveni papar
Postupak
Zagrijte pećnicu na 180°C. Zgnječite jednu rajčicu zajedno s jednim režnjem češnjaka, soli i paprom te malo maslinovog ulja. Piletinu posolite i popaprite, pospite origanom i promiješajte.
U posebnoj zdjeli pomiješajte krumpir, tikvicu, papriku, drugu rajčicu narezanu na kockice, luk, peršin i poslažite u lim za pečenje. Posolite, popaprite, prelijte preostalim maslinovim uljem i promiješajte.
Stavite piletinu na povrće, prelijte pireom od rajčice po hrani i pecite u pećnici 1 sat i 30 minuta, okrećući piletinu da se ispeče s druge strane.
časopis za masline.gr