Kultura pijenja jakih pića sastoji se ne samo od poštivanja norme, već i od razumijevanja što se može, a što ne može konzumirati s alkoholom.
Uz štetni alkohol, neke namirnice pogoršavaju osjećaj i često uzrokuju žgaravicu.
Strani nutricionisti naveli su štetne namirnice koje se ne smiju kombinirati niti jesti prije pijenja alkohola.
Čokolada
Sadrži kofein koji zajedno s alkoholom negativno djeluje na organizam.
Osim toga, čokolada maskira simptome intoksikacije, pa se čini da možete više popiti.
Najbolja opcija je guacamole.
pržena hrana
Pržena i začinjena hrana iritira želudac pa ju je bolje izbjegavati prije konzumiranja alkohola.
Preporuča se jesti zobene pahuljice ili meso s povrćem. To može biti varivo, pečeni krumpir ili samo svježe povrće.
Gazirana pića
Ugljični dioksid, koji je uključen u njihov sastav, ubrzava apsorpciju alkohola.
Stoga morate piti puno obične vode. Također se prije konzumacije alkohola preporučuje piti 1-2 litre vode više nego inače.