Koju hranu ne treba jesti prije pijenja alkohola: je li moguće umanjiti štetu?

Kultura pijenja jakih pića sastoji se ne samo od poštivanja norme, već i od razumijevanja što se može, a što ne može konzumirati s alkoholom.

Uz štetni alkohol, neke namirnice pogoršavaju osjećaj i često uzrokuju žgaravicu.

Strani nutricionisti naveli su štetne namirnice koje se ne smiju kombinirati niti jesti prije pijenja alkohola.

Čokolada

Sadrži kofein koji zajedno s alkoholom negativno djeluje na organizam.

Osim toga, čokolada maskira simptome intoksikacije, pa se čini da možete više popiti.

šampanjac
Fotografija: Pixabay

Najbolja opcija je guacamole.

pržena hrana

Pržena i začinjena hrana iritira želudac pa ju je bolje izbjegavati prije konzumiranja alkohola.

Preporuča se jesti zobene pahuljice ili meso s povrćem. To može biti varivo, pečeni krumpir ili samo svježe povrće.

Gazirana pića

Ugljični dioksid, koji je uključen u njihov sastav, ubrzava apsorpciju alkohola.

Stoga morate piti puno obične vode. Također se prije konzumacije alkohola preporučuje piti 1-2 litre vode više nego inače.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki