Papreno povrće s antioksidativnim i protuupalnim djelovanjem – Superhrana koju bismo trebali jesti češće

Otkrijte paprenu superhranu koja pripada istoj obitelji kao i brokula i prepuna je zdravstvenih prednosti

Povrće srodno brokuli, koja je član obitelji kupusnjače zaslužuje biti u središtu pozornosti prema ovlaštenoj dijetetičarki Shyli Cadogan. Riječ je o listovi gorušice, papreno povrće koje zaslužuje češće uživanje.

Poput drugog tamnog lisnatog povrća, listovi gorušice visoko su na popisu superhrane. Postoje dokazi da ovo povrće štite tijelo od kroničnih bolesti. Gorušica najbolje raste na nižim temperaturama, a zbog svoje široke palete boja, možete je pronaći i u tamno crvenoj boji.

Listovi gorušice imaju svoje počasno mjesto u indijskoj, japanskoj, tajlandskoj, kineskoj i vijetnamskoj kuhinji, dok su u SAD-u kulinarski dragulj juga.

Što nam nude?

1. Antioksidativna zaštita

Sprječavaju oksidativni stres, kroz nutritivne elemente svojih korijena, dok pomaže u smanjenje upale.

2. Osjećaj sitosti

Sadrže osim vlakno i nisko kalorijsko opterećenje, pomaže vam da se dugo osjećate sitima, uz minimalan unos kalorija.

3. Najveći sadržaj vitamina

Oni osiguravaju preko 100% vaših prehrambenih potreba u vitamin K, vitamin topiv u mastima koji mnogi ljudi ne konzumiraju često. Osim toga, sadrže druge vitamini topivi u mastima poput i E.

4. Antikancerogeni glukozinolatni spojevi

One obilne glukozinolatni spojevi koje posjeduju, bogate su sumporom i dušikom, koji se nalaze u mnogim povrćem iz obitelji Brassica, poput brokule, cvjetače i kupusa. Zbog ovakvog sastava imaju protuupalno djelovanje koje štiti tijelo od raka.

Pročitajte također:

Protuupalno povrće koje snižava kolesterol i krvni tlak

Skromno povrće s antikancerogenim djelovanjem koje olakšava probavu

Povrće koje pomaže probavi te snižava krvni tlak i kolesterol

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki