Najuvredljivije je to što se zdravlje često pogoršava zbog onoga što bi ga u početku trebalo podržavati. Jasno je da je riječ o hrani.
Najzanimljivije je to što se kruh i ostali prehrambeni proizvodi smatraju štetnim proizvodima.
Mitove o hrani razotkrila je terapeutkinja i nutricionistica Elena Ustinova u intervjuu za Gazeta.Ru.
Kruh
Mnogi, pod utjecajem tuđih savjeta, napuštaju kruh s kvascem u korist kruha bez kvasca.
Zapravo, jedina razlika je kiselo tijesto kojim se mijesi tijesto.
U jednom slučaju to je kvasac, au drugom gljivice, ali šteta i dobrobit kruha su u oba slučaja isti.
Ne treba se bojati kruha koji sadrži “raženo brašno, mekinje, vodu, sol i kvasac”.
I kruh s kvascem i kruh bez kvasca ovog sastava jednako je zdrav.
Riblje konzerve
Stanovništvo se doslovno boji ribljih konzervi, ali u stvarnosti je šteta za zdravlje pretjerana.
Ako je ova riba u salamuri, a ne u ulju, onda nema štete. Proizvod je izvor proteina, joda, kalcija i fosfora.
Jedina stvar koju treba uzeti u obzir je količina soli.
Svinjska jetra
Svoj udio su dobile i iznutrice. Međutim, svinjska jetrica ima malo kalorija, a opet je bogata proteinima.
Sadrži i vitamine A, skupine B, željezo i bakar.