Zato bi sad trebali posaditi čili papričicu u svom vrtu

Stavite čili u prahu u vrt iz jednog vrlo važnog razloga. Možda zvuči čudno, ali metoda je savršen način da ostavite hranu gladnim pticama – a da je druge životinje ne ukradu.

Vrtlari izvješćuju da vide mnogo manje ptica nego što je to uobičajeno. Ogromno smanjenje broja insekata – smanjenje za čak 80 posto u posljednjih 20 godina zahvaljujući gubitku staništa i klimatskim promjenama – smatra se da ima neizravan učinak u hranidbenom lancu, budući da ptice imaju daleko manje hrane za hranjenje rizik od gladovanje.

Zato se vrtlari mole da učine što mogu za ptice i ostave im hranu. Ali jedan veliki problem je što će ga druge životinje – poput vjeverica – pokušati ukrasti. Ovdje dobro dolazi čili prah.

Vidi više:

Pticama možete ostaviti mješavinu kikirikija, sjemenki, crva brašnara i kriški voća kao što je jabuka. Domaći ostaci kao što su kolači, kuhana riža i krušne mrvice također se mogu koristiti – iako biste trebali izbjegavati previše toga. Ali pospite sve čilijem u prahu i ptice će imati hranu za sebe. To je zato što kajenski papar nimalo ne djeluje na ptice, dok ga vjeverice i lisice mrze. Što znači da je hrana sve o pticama.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki