6 lakih načina da budete sretniji od 95% drugih parova

Svi znamo taj jedan par koji izgleda kao da ima najsavršeniji odnos. Uvijek su nasmijani i zbijaju šale dok udovoljavaju i osluškuju potrebe jedno drugoga. Vjerojatno ste se u nekom trenutku zapitali kako možete doći do ove faze u svojoj vezi.

Ovo su karakteristike koje bi svi parovi trebali posjedovati ako žele biti sretni.

1. Stavite svoju vezu na prvo mjesto

Parovi u sretnim vezama svoju vezu ne stavljaju na posljednje mjesto. Ne dijele svoje probleme u vezi s obitelji niti donose odluke na temelju obiteljskog pritiska.

Ne, sretni parovi odlučuju svoje potrebe staviti ispred želja svoje obitelji. Donose odluke zajedno kao tim i drže se tih odluka – čak i ako se to kosi s uvjerenjima njihove obitelji. Znači li to napuštanje svih ostalih u korist vašeg partnera? Ne. To znači da partnera stavljate na prvo mjesto sve dok je veza zdrava.

Vidi više:

2. Budite prijatelji i uživajte u međusobnom društvu

Kažu da je temelj svakog dobrog odnosa prijateljstvo i treba se složiti. Suočimo se s tim, stvari neće uvijek biti savršene ili romantične tijekom zajedničkog života. Kada je 1:00 ujutro i morate promijeniti pelene svojoj bebi, ideja o romantici može malo izblijediti.

Nema čvršće veze od one kada se oba partnera vole i poštuju, što je potvrdilo istraživanje iz 2021. Kada se oba partnera mogu zajedno smijati i uživati ​​u međusobnom društvu, teška vremena postaju lakša za prevladavanje. Kada gradite vezu temeljenu na prijateljstvu i zajedničkoj sreći, imate nešto jače od romantike ili iskri koje vas drže zajedno.

3. Prebrodite teška vremena

Sa sigurnošću se može reći da život nije poput romantične komedije. Ne možemo svi živjeti sretno do kraja života bez vlastitih problema. Romantika i mir ne traju vječno, a to razumiju i najsretniji parovi koje poznajete. Vjerojatno su prošli kroz teško razdoblje i vrištali (a zatim se ispričali i napravili značajne promjene). Vjerojatno su zajedno plakali više puta nego što možete nabrojati. Ali oni su ostali zajedno i to prevladali, što je stvorilo još dublju razinu povjerenja.

To ne znači ostati zajedno samo da biste godinama patili. To znači ostati zajedno i obnavljati se kada je potrebno, učiti iz prošlosti i rasti kao par.

4. Dajte jedno drugom prostora da budete ono što jeste

Za početak postoji osnova međusobnog poštovanja i divljenja, a ne želja da promijenite drugu osobu. Što znači da ne omalovažavaju partnera zbog njihovih razlika i umjesto toga uče te razlike zajedno prevladati.

Da, zdravi parovi prihvaćaju svađe jedno drugoga i uče slaviti i uzdizati svoje partnere. A ta uzajamna sloboda omogućuje svakom partneru da izvuče najbolje iz sebe.

5. Ne izbjegavajte napetost ili sukob

Na početku veze možemo se bojati sukoba i napetosti. Može doći do točke u kojoj se zatvorimo umjesto da izrazimo kako se stvarno osjećamo. Studija koju je proveo Journal of Family Psychology pomaže nam razumjeti da se pristup sukobu postupno počinje mijenjati kako se polako počinjemo osjećati sigurnima u svojoj vezi.

Ako doista želite sretnu vezu, morate si dopustiti da budete otvoreni i ranjivi sa svojim partnerom – i morate biti tip partnera kojem se može vjerovati otvorenim, ranjivim razgovorima.

Vidi više:

6. Postavite granice i držite ih čvrstima

Sretni parovi postavljaju granice – čak i sa svojim obiteljima. Ali prije nego što to možete učiniti, morate zajedno uspostaviti granice. Što vam odgovara? Što vam je najvažnije? To uključuje razgovore o vjernosti, poštenju i otvorenosti.

Koje granice imate u pogledu emocionalne vjernosti? Što je s dijeljenjem razgovora koji se mogu smatrati privatnim između vas i vašeg partnera? A što se događa kada se te granice prekrše?

Najsretniji parovi znaju svoje granice, postavljaju ih zajedno i rade kao tim na njihovom održavanju. Nikada nema sivih zona, a ako se jedno od tih područja pojavi, zajedno ih riješite. Nikada, baš nikada ne dopuštaju drugim ljudima da prijeđu te granice ili naškode njihovoj zajednici i tako ostaju sretniji od većine drugih parova.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki