Kako napraviti tavu od nehrđajućeg čelika neprianjajućom: koristan trik

Tave od nehrđajućeg čelika lako se mogu nazvati jednima od najpopularnijih zbog svoje relativno niske cijene i izdržljivosti.

Ali imaju jedan ozbiljan nedostatak.

Stvar je u tome što prženje postaje gotovo nemoguće bez stresa: hrana se lijepi za posuđe.

Stoga morate znati kako sami napraviti neprianjajući sloj za udobno kuhanje.

Kako ostvariti ovaj zadatak

Prvo morate uzeti dobar deterdžent, nanijeti ga na krpu i temeljito oprati unutrašnjost posude. Pokušajte oprati suđe najbolje što možete.

ulje
Fotografija: © Belnovosti

Isperite posudu kako biste uklonili ostatak deterdženta.

Zatim ćete morati osušiti posuđe ručnikom. Stavite tavu na štednjak i uključite vatru. Zatim ulijte veliku žlicu rafiniranog ulja.

Kistom za tijesto ga rasporedite po cijeloj tavi: ne smijete propustiti niti jedan centimetar.

Zatim morate pričekati. Kad se pojavi dim, vatra se gasi.

Pričekajte da se posuđe potpuno ohladi. Uzmite papirnati ručnik i obrišite unutrašnjost tave. Nakon toga možete ga sigurno koristiti. Postupak treba redovito ponavljati kako bi se “obnovio” neprianjajući premaz.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki