Limun je klasičan dodatak čaju.
Zahvaljujući komadiću citrusa, piće dobiva vrlo ugodan okus, a istovremeno postaje zdravije.
Ili bolje rečeno, trebao bi postati ovakav. Nažalost, željeni rezultat nije uvijek postignut.
Uostalom, mnogi ljudi pogrešno dodaju kapljicu limuna u svoj čaj. Kao rezultat toga, dodatak gubi gotovo sva svoja korisna svojstva.
Koju grešku čine gotovo svi ljubitelji čaja?
U šalicu odmah nakon dodavanja kipuće vode ubace krišku limuna.
Ova pogreška rezultira time da dodatak citrusima postaje mnogo manje koristan.
Osim toga, previsoka temperatura lišava limun svijetlog okusa.
Kako pravilno dodati limun u čaj
Želite li da vaše piće bude što ukusnije i zdravije?
Nikada ne bacajte krišku limuna u kipuću vodu!
Komad citrusa možete dodati u čaj tek kada temperatura pića padne na 50-70 stupnjeva.
Boravak u tekućini na ovoj temperaturi ne lišava limun njegovih korisnih svojstava. Osim toga, očuvan je svijetli okus.