Prvi put u Bjelorusiji. Liječnici su djetetu izveli jedinstvenu operaciju srca

Po prvi put u Bjelorusiji liječnici su uspješno izveli jedinstvenu operaciju na djetetu kojom su ispravili rijetku urođenu srčanu manu.

Proveli su ga specijalisti Republičkog znanstveno-praktičnog centra za dječju kirurgiju.

Operacija Nikaidoh prvi je put izvedena u Bjelorusiji, a ovaj dvofazni kirurški pristup prvi put u svijetu, – javlja press služba Ministarstva zdravlja u svom telegram kanalu.

Ravnatelj ovog Republičkog znanstveno-praktičnog centra, glavni slobodni pedijatrijski kardiokirurg Ministarstva zdravstva Konstantin Drozdovski objasnio je operaciju u dvije faze složenošću anatomije srčane mane.

Prema njegovim riječima, u prvoj fazi, kada je dijete bilo staro 5 mjeseci, učinjena je rendgenska endovaskularna intervencija (stentiranje plućne arterije).

bolnica
Fotografija: © Belnovosti

A onda je u dobi od 1 godine i 4 mjeseca (31. srpnja 2024.) podvrgnut radikalnoj kirurškoj korekciji srčane patologije, rekao je specijalist.

Napominje se da su liječnici koristili jedinstveni pristup, uključujući i globalnu kardiokirurgiju.

Kao rezultat toga, značajno su smanjeni rizici “radikalne kirurške intervencije u neonatalnom razdoblju”, što je omogućilo izvođenje operacije u optimalnijem vremenskom roku.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki