Odličan čokoladni kolač bez brašna

Vlažan, sočan i vrlo ukusan.

Današnja čokoladna torta bez brašna postat će vam jedan od omiljenih deserata. Vlažna i mekana, gotovo kremasta tekstura ove prekrasne torte, u kombinaciji sa slatkastim okusom, čine da je cijene i oni koji nisu osobiti ljubitelji čokolade. Ali hajdemo zajedno pronaći recept.

Materijali

225 g crne čokolade 72% kakaa

115 gr. maslac

55 g šećera u prahu

75 ml mlijeka

60 ml svježeg vrhnja

3 jaja

Gorko-slatki kakao po ukusu za ukras

Provedba

Prvo nasjeckajte čokoladu, stavite je u lonac i otopite na laganoj vatri zajedno s vrhnjem i mlijekom uz stalno miješanje i kada dobijete kremastu smjesu ugasite vatru. Zatim dodajte nasjeckani maslac pa šećer u prahu.

Pustite smjesu da se ohladi još nekoliko minuta pa dodajte jedno po jedno jaje miješajući pjenjačom. Kalup za tortu premažite maslacem ili obložite papirom za pečenje i ulijte smjesu za torte, poravnajte je. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 170°C oko 30 minuta.

Kako bismo znali kada je torta gotova, radimo test čačkalicom, misleći da treba biti mekana i vlažna (čačkalica ne smije izaći potpuno suha, ali će vam pomoći da saznate je li torta dovoljno čvrsta). Ostavite kolač da se ohladi i pospite ga gorkim kakaom.

Uživati.

jenny.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki