Onkolog Seryakov naveo je rane simptome raka prostate

Jedna od najčešćih vrsta raka kod muškaraca je rak prostate. Liječnik najviše kategorije i glavni onkolog SM-klinike, profesor Alexander Seryakov, podijelio je informacije o prvim simptomima ove bolesti u televizijskom intervjuu.

U ranim stadijima rak prostate obično ne pokazuje očite simptome, što često dovodi do kasnog otkrivanja i težeg liječenja.

Prema riječima stručnjaka, pacijenti mogu imati poremećaje mokrenja, bolove u trbuhu, perineumu i donjem dijelu leđa, kao i probleme s erekcijom. Serjakov je naglasio da u ranim fazama bolesti liječenje obično dovodi do ozdravljenja.

Koje zdravstvene probleme otkriva svrbež?

Podizanje svijesti o ranim znakovima raka prostate igra važnu ulogu u borbi protiv ove bolesti.

Redoviti preventivni pregledi i pravovremeni posjeti liječniku pomoći će identificirati bolest u ranoj fazi, što povećava šanse za uspješno liječenje i oporavak.

Zdrave.to

Lajkajte zdrave.to i na Facebooku gdje ćete pronaći još puno korisnih i zanimljivih stvari!

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki