Koga žene smatraju najboljim muškarcem: psihologinja razriješila popularni mit

Odnos između muškarca i žene postao je plodno tlo za književno i glazbeno stvaralaštvo. U području psihologije došlo se do mnogih otkrića.

Samo društvo nastavlja živjeti po stereotipima, nesvjesno dokle je znanost otišla. Na primjer, postalo je poznato koga žene smatraju kumom.

Mislim da je čovjek s kokoši najbolji čovjek kojeg možete zamisliti. Kompetentan, zreo muškarac koji nema kompleksa i trauma, ne pati od narcisoidnosti i čije je samopoštovanje u redu, odnosno zdrava je osoba. Svaki takav muškarac je kokoš”, rekla je psihologinja i seksologinja Alexandra Miller u intervjuu za News.ru.

Tvrdnja da je biti kokoš loš samo je raširen mit.

No, što se tiče takozvanih alfa muškaraca, koji najglasnije kritiziraju nedostojno ponašanje muškarca prema ženi, oni su upravo u krugu obitelji najfleksibilniji.

ruke
Fotografija: © Belnovosti

A u uskom krugu muškaraca nastavljaju stigmatizirati podkošnjake.

Oni koje društvo obično naziva muškarcima, tjerani pod ženske pete, nikome ništa ne pokušavaju dokazati.

Zapravo, oni znaju kako ugoditi ženi, a da pritom ne budu poniženi.

Muškarci s kokošom su dalekovidiji od alfa mužjaka. Pokazivanje nježnosti i brižnosti prema ženi pokazatelj je visoke inteligencije, naglašava stručnjak.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki