Mnogi ljubitelji čaja boje se filma koji se ponekad stvara na piću.
Neki ljudi vjeruju da se piće s takvim bjelkastim premazom ne smije konzumirati.
Požurujemo uvjeriti one koji čajni film smatraju opasnim: zapravo je bezopasan.
Zašto se na čaju pojavljuje film?
Suprotno uvriježenom mišljenju, problem uopće nije u deterdžentu čiji tragovi navodno ostaju na šalici nakon pranja posuđa.
Pogrešna je i tvrdnja da se film pojavljuje zbog “otapanja” voska koji se nalazi na površini listova čaja.
Pravi razlog za pojavu bjelkaste prevlake je sljedeći: spojevi koji čine čaj reagiraju s kalcijevim karbonatom, koji može biti prisutan u vodi iz slavine.
Film koji se pojavljuje na piću apsolutno je siguran za zdravlje.
Kako napraviti čaj bez filma
Ako vam se plak ne sviđa s estetske točke gledišta, pokušajte skuhati čaj ulijevanjem vode iz boce umjesto vode iz slavine.
Minimalni sadržaj nečistoća u takvoj tekućini značajno će smanjiti rizik od stvaranja filma.
Ne biste trebali koristiti destiliranu vodu: zajedno s filmom, čaj će izgubiti svoj svijetli okus.