Koji će prirodni proizvodi pomoći zamijeniti gel za pranje posuđa: iskusne domaćice otkrile su svoje tajne

Neki bi mogli biti iznenađeni činjenicom da domaćice pokušavaju pronaći prirodne analoge kupljenih deterdženata.

Ali u tome nema ništa čudno.

Svaki kupljeni gel sadržavat će puno tvari koje su potencijalno opasne za tijelo. Stoga ekološki prihvatljive metode pranja posuđa ponovno dobivaju svoju popularnost.

Na koje vrijedi obratiti pažnju?

Soda

Ovo je jednostavna i pristupačna metoda koja je potpuno sigurna za zdravlje. Najprije se preporuča „velikodušno“ preliti tanjure vrućom vodom.

Nakon toga ih pospite malom količinom sode bikarbone i dodajte malo vode. Rasporedite sodu po posuđu i počnite prati običnom spužvom.

posuđe
Fotografija: © Belnovosti

Ostaje samo isprati puder.

Ocat

Ovaj bi alat mogao biti još jednostavniji i ekonomičniji za korištenje. Morate odmah pomiješati vodu s octom. Na svakih 100 ml tekućine uzmite malu žlicu octa.

Pomiješajte komponente.

Bit će najprikladnije poslati dobiveni proizvod u spremnik s bocom za prskanje. Zatim pripremljenu smjesu prelijemo preko ploča, operemo ih i isperemo vodom.

Proizvod će čak pomoći i protiv tragova masnoće.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki