Mnogi od nas su doživjeli žgaravicu nakon što su pojeli veliki obrok ili jeli određenu hranu. Ali što možete učiniti kako biste izbjegli žgaravicu?
Važno je znati koja hrana i piće mogu spriječiti ovo stanje i poboljšati vaše blagostanje.
Đumbir
Poboljšava rad probavnog sustava, smiruje živce, djeluje protuupalno i upija želučanu kiselinu.
Za pripremu napitka od đumbira nekoliko malih kriški prelijte kipućom vodom. Piti bez šećera i prije jela.
Banane
Lužnati proizvod koji smanjuje kiselost i bori se protiv neugodnih simptoma uzrokovanih žgaravicama.
Jogurt
Nezamjenjiv za one koji stalno pate od žgaravice. Glavna stvar je da je proizvod prirodan i ne previše mastan.
Dinja
Voće je alkalni proizvod, tako da savršeno neutralizira kiselinu. Samo 1% populacije može doživjeti pogoršanje stanja nakon što pojede dinju.
Zobena kaša
Korisno za sve bolesti probavnog sustava. Pomoći će i kod žgaravice, ali samo ga trebate skuhati u vodi ili obranom mlijeku.
Zeleno povrće
Špinat, kupus i ostalo zeleno povrće imaju visoku pH vrijednost pa su učinkoviti kod žgaravice.
Žvakaća guma
Tijekom žvakanja žvakaće gume povećava se količina proizvedene sline, koja pomaže u ispiranju kiseline sa stijenki jednjaka, čime se eliminira napad žgaravice. Ne možete žvakati žvakaću gumu na prazan želudac ili odabrati onu s mentom.