Kako pametni telefoni utječu na zdravlje: neočekivano otkriće znanstvenika

Pametne telefone obično optužuju da onemogućuju ljudima osobnu komunikaciju, mijenjaju navike i negativno utječu na ljudsko zdravlje.

Problemi s komunikacijom su zasebna tema, ali što se zdravlja tiče, u tom smislu nema smisla klevetati digitalne uređaje.

Stručnjaci su prikupili dokaze da pametni telefoni pozitivno utječu na ljudsko zdravlje.

Prvo, borite se protiv depresije

Riječ je o mobilnim aplikacijama stvorenim za borbu protiv depresije i raznih fobija.

Pomažu u prevladavanju poteškoća, poboljšavaju raspoloženje i temelje se na načelima samopomoći. Čak se i igre mogu koristiti kao alternativa terapiji lijekovima.

Pametni telefon
Fotografija: © Belnovosti

Drugo, pristup medicinskim uslugama

Mnoštvo aplikacija omogućuje vam održavanje komunikacije s liječnikom specijalistom i traženje pomoći, ne samo pozivanjem hitne pomoći, već i primanjem savjeta putem video poziva.

Opet, ovo poboljšava mentalno zdravlje i pomaže u borbi protiv tjeskobe bez potrebe za zakazivanjem ili čekanjem u redu.

Treće, udobnost

U svakom slučaju, pravilno korištenje elektroničkog uređaja može učiniti život ugodnijim i uštedjeti puno vremena koje možete potrošiti na neku zanimljivu aktivnost i olakšati si život.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki