Kako podići strop: 5 dizajnerskih trikova koji funkcioniraju

Nažalost, nemaju sve sobe visoke stropove. Ali postoji nekoliko dizajnerskih rješenja s kojima možete vizualno učiniti sobu višom.

A Yulia Tychino, stručnjakinja za dizajn i dizajn interijera u BelNovostima, rekla je kako to učiniti.

Povećanje visine stropa: preporuke stručnjaka

Vizualno možete povećati visinu sobe uz pomoć dobro odabrane boje za ukrašavanje stropa. Za niske sobe idealno rješenje bilo bi korištenje boje ili tapeta.

Preferirana shema boja je blijedo zelena, plava, plavo-siva, siva ili biserna. U tom će slučaju soba vizualno izgledati više.

Ništa manje impresivno neće izgledati tapeta ili rastezljivi strop s imitacijom neba s laganim prozračnim oblacima.

soba
Fotografija: © Belnovosti

Izvrstan rezultat može se postići uz pomoć zrcalnog spuštenog stropa.

Da biste to učinili, postavlja se metalni okvir na koji su postavljene zrcalne ploče. Ali ova metoda je prilično složena i dugotrajna. Sjajni rastezljivi strop također je prikladan za ove svrhe.

Imajte na umu da će se prilikom postavljanja takvih stropova visina još malo smanjiti, ali to se kompenzira efektom refleksije, zbog čega se vizualno čini da je strop mnogo viši.

Sobu možete vizualno učiniti višom uz pomoć zidova. Da biste to učinili, potrebno ih je ukrasiti tapetama s okomitim prugama, uzorcima ili ornamentima.

Ali pomoću ove metode potrebno je prijelaz sa zida na strop učiniti manje primjetnim. Prema tome, ne može biti govora o korištenju kalupljenja.

Za niske sobe ne preporučuje se korištenje masivnih lustera. Preporučljivo je koristiti kompaktne ravne lustere ili reflektore.

Zavjese će pomoći vizualno povećati visinu stropa. Za male sobe poželjno je koristiti dugačke zavjese, visine do poda, obješene na tanki vijenac.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki