Sa stajališta nutricionista, ne treba se zanositi kobasicama, prerađenom hranom, masnom i slanom hranom.
No u sjeni junk fooda ne vrebaju ništa manje štetni prehrambeni proizvodi koji se prodaju u svakoj trgovini i barem jednom mjesečno, ali ih kupuje svaka moderna osoba.
Najštetniji proizvod
Zaposlenici Sveučilišta na Havajima, stručnjaci u području prehrane, obraćaju pozornost na prehrambene proizvode koji su prošli duboku ili ultra-obradu.
Predstavljaju zdravstveni rizik zbog velike količine šećera, soli i sastojaka koji su daleko od prirodnog podrijetla.
Od svih ultraprerađenih namirnica, nutricionisti preporučuju izbjegavanje instant juha.
Zašto su opasni?
Osim rezanaca i aroma, bogati su natrijem i zasićenim mastima.
Što se tiče korisnih vlakana, ima ih katastrofalno malo.
Konzumiranje takve hrane dovodi do razvoja kroničnih bolesti, a posebice srčanih problema.
Ali ne brinite ako se takva juha na stolu pojavljuje izuzetno rijetko.