Šećer šteti vašoj figuri, no je li ta izjava točna kada je u pitanju kukuruz šećerac?
Poznato je da se od njega proizvodi škrob, a to nije najkorisnija tvar. Isplati li se zbog toga odreći kukuruza, uključujući i dijetu?
Hajde da saznamo smijete li jesti kukuruz i je li toliko štetan za vašu figuru kao što kažu.
Prednosti kukuruza
Prvo, kukuruz sadrži vitamine B, kao i E, K i PP.
Također sadrži kalij, magnezij, selen, fosfor i druge elemente u tragovima, aminokiseline i vlakna.
Zahvaljujući lizinu i triptofanu, kukuruz potiče proizvodnju hormona melatonina koji poboljšava san.
Zbog vlakana se normalizira rad crijeva i sprječava zatvor.
Kukuruz je koristan za bolesti jetre, gihta i kardiovaskularnog sustava.
Je li moguće jesti na dijeti
Može. Kuhani mladi kukuruz zadržava sve korisne tvari jer se vrlo brzo kuha.
Osim toga, sadrži brze i spore ugljikohidrate. Dulje se probavljaju i pomažu vam da dugo zaboravite na glad.
Stoga je kukuruz pogodan za dijetalnu prehranu.
Šteta od kukuruza
Ako imate alergije ili pojedinačnu netoleranciju, trebali biste biti oprezni s kuhanim i konzerviranim kukuruzom.
Osim toga, može izazvati nadutost, nadutost i druge probleme.