Stavite ova 2 sastojka u svoj šampon i zaboravite na gubitak kose

Znate li što uzrokuje gubitak kose? Stručnjaci kažu da je gubitak kose povezan s različitim čimbenicima kao što su stres, trudnoća, menopauza, gubitak težine itd.

Ali drugi razlozi mogu ubrzati ovaj proces i pridonijeti gubitku kose. Stres može uzrokovati hormonsku neravnotežu i dovesti do pretjeranog gubitka kose.

Evo recepta za domaći šampon koji vam može pomoći u rješavanju ovog problema.

Kako napraviti vlastiti šampon za kosu?

  1. Prvo što trebate je kupiti prirodni šampon s neutralnim pH. Možete koristiti obični dječji šampon. Ovaj šampon se koristi kao glavni sastojak, ali su nam potrebna još 3 sastojka.
  2. Potrebno je dodati eterično ulje ružmarina. Idealan je za povećanje prokrvljenosti vlasišta, čime se osigurava čvrstoća kose. Osim toga, trebat će vam eterično ulje limuna. Djeluje osvježavajuće i izvrstan antiseptik.
  3. I treća je da će vam trebati 2 kapi vitamina E koji možete kupiti u ljekarnama. Vitamin E je vrlo koristan za gubitak kose. On će zaustaviti ovaj strašni proces.

Dakle, recept za šampon je sljedeći:

  • Dodajte 10 kapi eteričnog ulja ružmarina i 10 kapi eteričnog ulja limuna u šampon.
  • Zatim dodajte 2 kapsule vitamina E.
  • Dobro protresite prije upotrebe šampona.

Način primjene:

Vrlo je važno koristiti ovaj domaći šampon svaki dan. Nanesite ga na kosu i nježno utrljajte u vlasište nekoliko minuta nježnim masirajućim pokretima. Ostavite da djeluje 10 minuta. Zatim isperite toplom vodom.

Bit ćete iznenađeni rezultatima. Nakon nekoliko tjedana primijetit ćete da vam kosa počinje rasti i prestaje opadati!/ Zdrave.to

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki