Mnogi ljudi radije ne pohranjuju sir u foliji ili vrećici.
Proizvod šalju u plastičnoj ambalaži.
I najiskusnije domaćice stavljaju šećer u istu posudu.
Možete dodati jednu žlicu granuliranog šećera. Ali bolje je koristiti rafinirani šećer: lakše je i praktičnije.
Ali mnogi ljudi mogu imati pitanje: “Kakav će biti sir pored slatkog proizvoda?”
Zašto čuvati sir sa šećerom?
Činjenica je da kocka šećera (ili granulirani šećer) ima vrlo zanimljivu “sposobnost” – da apsorbira višak vlage.
Potonji, usput, predstavlja vrlo ozbiljnu opasnost za sir.
Dakle, ako u posudi postoji šećer, tada će se pojaviti idealni uvjeti za skladištenje proizvoda od sira.
Niska vlaga osigurava da sir ne pljesni prerano.
Proizvod će vjerojatno jako dugo stajati u hladnjaku, zadržavajući najvišu moguću kvalitetu, ugodan miris i okus.
Međutim, ako ne želite pohraniti sir sa šećerom, samo zamotajte glavni proizvod u dva paketa odjednom. Na primjer, iu pergamentu iu plastičnoj vrećici.