Crvena, žuta ili crna: koje su rajčice najzdravije?

Prilikom odabira rajčice u trgovini ili na tržnici treba obratiti pozornost ne samo na sortu, već i na boju.

Otkrivamo vam zašto biste trebali redovito uključivati ​​žutu i crnu rajčicu u svoju prehranu.

Zašto biste trebali jesti rajčice različitih boja

Budući da imaju različita korisna svojstva. Žute rajčice odlična su opcija za one koji su alergični na crvene.

Žute rajčice sadrže i retinol koji je koristan za kožu, vid i kosti.

Crne rajčice su bogate askorbinskom kiselinom, dok su ljubičaste rajčice bogate antocijanima koji smanjuju rizik od demencije i srčanih bolesti.

rajčice
Fotografija: © Belnovosti

No vrlo su korisne i klasične crvene rajčice. Sadrže velike količine folne kiseline potrebne trudnicama, kao i karotenoida likopena koji blagotvorno djeluje na kardiovaskularni sustav.

Crvene rajčice su bogate i pektinom koji snižava kolesterol te kalijem koji pomaže u jačanju mišića.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki