Koja je paprika zdravija: žuta, zelena ili crvena?

Crvena paprika je rekorder po sadržaju nutrijenata, posebno vitamina C.

No, vrlo su korisne i žuta i zelena paprika.

Mi vam kažemo zašto trebate jesti paprike različitih boja.

Zašto biste trebali jesti žutu i zelenu papriku

Žuta paprika sadrži velike količine beta-karotena.

Pospješuje obnovu stanica, povećava elastičnost krvnih žila, poboljšava vid i štiti od opeklina.

papar
Fotografija: © Belnovosti

Zelena paprika sadrži mnogo antioksidansa koji suzbijaju patogenu mikrofloru i poboljšavaju stanično disanje.

Paprike bilo koje boje treba konzumirati s oprezom tijekom pogoršanja gastrointestinalnih bolesti.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki