U posljednje vrijeme možete čuti mnogo o opasnostima krumpira: oni su “krivi” za mnoge zdravstvene probleme.
Međutim, ne vrijedi vjerovati svim takvim prosudbama.
Koji su se mitovi o krumpiru pokazali neutemeljenima?
Krompir bez kore potpuno je beskoristan prehrambeni proizvod
Nitko ne poriče činjenicu da kora sadrži veliku količinu hranjivih tvari. Ali ima ih dosta i u samom krumpiru.
Da, kuhanje krumpira s ljuskom bit će zdravije rješenje, ali svatko može odabrati opciju koja mu osobno odgovara.
Ovo je neprijatelj vitkosti
Od mnogih ljudi možete čuti da kada mršavite i ostanete vitki, morate potpuno izbaciti krumpir iz prehrane.
Takve drastične mjere su nepotrebne.
Samo trebate izbjegavati prženje i prženje u dubokom ulju: drugi načini kuhanja bit će sigurni.
Od krumpira nema nikakve koristi
Kemijska analiza ovog prehrambenog proizvoda pokazuje da sadrži veliku količinu hranjivih tvari, tako da se definitivno ne može smatrati beskorisnim.
Međutim, kako bi krumpir doista imao koristi, ne biste ga trebali jesti svaki dan: raznolikost je vrijednija za tijelo.