Zašto ne biste trebali pokušati razveseliti partnera: to uništava vaš odnos

Slažete se, jedna je stvar pokazati brigu za dobrobit voljene osobe, a sasvim druga stalno pratiti njegovo raspoloženje u pokušaju da budete sigurni da je s njim sve u redu.

Ovo je baremIscrpljujuće je stalno osjećati da vaš partner uvijek kontrolira vaše emocije.

Ovo ponašanje ukazuje na to da je vašem partneru neugodno zbog vaše tuge, ljutnje, krivnje ili razočaranja.

Neugoda koju zbog toga osjeća na kraju se razvije u neizgovoreni zahtjev da prestane doživljavati “negativne” osjećaje koji mu uzrokuju tjeskobu.

Postoje i druga ponašanja koja dugoročno ne funkcioniraju.

Par
Fotografija: © Belnovosti

Tako bi, na primjer, znak upozorenja za vas trebalo biti ponašanje vašeg partnera, u kojem pokušava izbjeći sukobe.

Bez sumnje, svađe i druge nesuglasice ne mogu se nazvati ugodnim dijelom veze, ali su jednostavno neophodne. Inače će se nesporazumi i iritacija akumulirati i time zatrovati vaš odnos.

Isto tako, trebali biste biti oprezni ako se vaš partner stalno slaže s vama.

Ako vam se u početku može činiti da vas se uvijek čuje i vidi, da je vaše mišljenje važno, ali će kasnije ugodne emocije zamijeniti iritacija: malo će se ljudi svidjeti što se njihova druga osoba uvijek slaže sa svime i nikada ne govori o čemu ona sama želi.

Svatko od nas želi kao partnera vidjeti osobu koja ima svoje stajalište, a ne nekoga tko je uvijek spreman prilagoditi se drugome.

Vjerojatno bi svaka osoba željela imati partnera koji će ga uvijek razumjeti.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki