Prema nedavnom istraživanju koje namirnice povećavaju rizik od bolesti kod predisponirane djece
The bananeh zob i jogurt Čini se da su povezani s većim rizikom od razvoja dijabetesa kod predisponirane djeceističe se u studiji koju citira britanski Guardian.
Djeca koja imaju predispoziciju za razvoj dijabetesa tipa 1, a konzumiraju banane, zob i jogurt, imaju veću vjerojatnost za razvoj bolesti, dok oni koji jedu jagode, borovnice i određeno zeleno povrće (brokula, kupus i cvjetača) imaju manji rizik, ista anketa utvrdila.
Rekao je to profesor koji je vodio studiju činjenica da neko voće sadrži tragove pesticida to također može objasniti zašto neki od njih povećavaju, dok drugi smanjuju rizik od dijabetesa tipa 1.
Od toga je 94 pokazalo dijabetes tipa 1 do šeste godine života i još 206 autoimunosti otočića gušterače, što znači da su bili pod mnogo većim rizikom od bolesti.
POVEZANI ČLANCI
Nalazi su, međutim, zbunjujući za roditelje jer, kako Virtanen dodaje, “mnoge namirnice za koje smo otkrili da su povezane s povećanim rizikom od dijabetesa tipa 1 i procesa bolesti smatraju se dijelom zdrave prehrane».
Međutim, nasuprot tome, čini se da jagode, borovnice, borovnice, ogrozdi i druge vrste bobičastog voća imaju zaštitna svojstva jer što su djeca u studiji jela više, to je manji rizik od bolesti.
Međutim, kako ističe, prerano je davati preporuke o prehrani za dojenčad i malu djecu na temelju nalaza ove studije.
Pročitajte također:
Dijabetes tipa 1: Čimbenik koji predviđa bolest od djetinjstva
Dijabetes tipa 1: popularan lijek koji može zamijeniti inzulin
Dijabetes: Endoskopska metoda koja može osloboditi oboljele od inzulina