Zobene pahuljice odavno su čvrsto povezane s pravilnom prehranom.
No, unatoč svim korisnim svojstvima koje ovo jelo ima, također se smatra bljutavim i monotonim.
Srećom, postoji nekoliko načina koji će ne samo povećati nutritivnu vrijednost, već ga učiniti i mnogo privlačnijim okusnim pupoljcima.
Med umjesto šećera
Prirodni zaslađivač poput meda dat će kaši ugodan slatki okus, a u njen sastav dodati i korisne mikroelemente i antioksidanse.
Kako med ne biste dodatno termički obradili, dodajte ga u već pripremljenu kašu kada se malo ohladi.
Kokosovo mlijeko
Kokosovo mlijeko daje zobenoj kaši egzotičan okus i kremastu teksturu. A s obzirom na činjenicu da proizvod ima prirodnu slatkoću, također možete “uštedjeti” na šećeru.
Želite da vaš tanjur još više miriše na kokos? Probajte kašu posuti kokosovim listićima i u nju staviti komadić kokosovog ulja.
Orašasti plodovi i kandirano voće
Orašasti plodovi izvrstan su izvor proteina, zdravih masnoća i vitamina, dok kandirano voće daje prirodnu slatkoću i dodane hranjive tvari.
Prije dodavanja orašastih plodova i kandiranog voća u kašu, preporuča se namočiti ih u vodi, a zatim osušiti.
Banane
Banane su idealan dodatak zobenim pahuljicama koje između ostalog opskrbljuju kalijem, vitaminom B6 i dijetalnim vlaknima.
Banane možete narezati na tanke ploške i staviti na gotovu kašu ili ih tijekom kuhanja zgnječiti i pomiješati sa zobenim pahuljicama radi ujednačenije konzistencije.