Kako izrasti duga i lijepa kosa: samo napravite ovu jednostavnu masažu glave

Koliko će vaša kosa biti lijepa, duga i zdrava izravno ovisi o prokrvljenosti vlasišta.

Jednostavna masaža glave pomoći će poboljšati cirkulaciju krvi. Ispod ćete pronaći detaljne upute.

Kako napraviti masažu glave

1. Najprije izgnječite obrve laganim stiskajućim pokretima od hrpta nosa prema sljepoočnicama jastučićima palca i kažiprsta.

2. Sada dolazi red na zonu iza ušiju u području mastoidnih nastavaka. Ovdje izvodite kružne pokrete jastučićima 2-3 prsta.

3. Vratite se na čelo. Pritisnite čelo dlanovima obje ruke i “pogladite” se nekoliko puta, krećući se od obrve prema rubu kose.

Dlaka
Fotografija: © Belnovosti

4. Prijeđite na tjeme. Vrhovima prstiju dodirnite liniju kose na čelu i, kao da se češljate, pomaknite se prema potiljku. Možete lagano protresti kosu.

5. Koristeći jednu ruku i oslanjajući se na palac, radite kružne pokrete jastučićima kažiprsta i srednjeg prsta. Prijeđite s krune na liniju kose.

6. Jednom rukom, odnosno dlanom, izvodite kružne pokrete gnječenja po cijeloj površini vlasišta. Radi praktičnosti, koristite drugu ruku kao oslonac za glavu.

7. Stavite jedan dlan na tjeme, drugi na potiljak, raširite prste i počnite pomicati tjeme u različitim smjerovima. Radite masažu s obje ruke istovremeno.

8. Završna faza: ruke ostaju u istom položaju, samo sada trebate pomicati tjeme rukama jednu prema drugoj.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki