Psihologinja objašnjava mogu li roditelji pratiti društvene mreže tinejdžera

Roditeljima se često savjetuje da izbjegavaju potpunu kontrolu u odnosima sa svojim tinejdžerima.

No, s obzirom na to da dio života moderne mladeži prolazi na društvenim mrežama, kako ne provjeriti njihov sadržaj i saznati u kojim grupama i chatovima dijete komunicira.

Je li moguće provjeriti sadržaj društvenih mreža tinejdžera? – rekla je u razgovoru za NSN dječji psiholog Irina Taranova.

Stručnjak je skrenuo pozornost na utjecaj interneta na dječju psihu i pozvao djecu da provjere svoje društvene mreže.

Ona vjeruje da stanje djeteta ne određuje samo izgled i odjeća, već i niz različitih znakova.

Tipkovnica
Fotografija: © Belnovosti

Riječ je o objavama na društvenim mrežama, nošenju crne odjeće, izolaciji, nemogućnosti nošenja sa stresom, ali i emocionalnoj nestabilnosti i promjenama raspoloženja.

Komentirajući tragediju koja se dogodila u ruskoj školi, psihologinja je primijetila da nitko iz okruženja tinejdžera nije primijetio ništa sumnjivo u njegovom ponašanju.

Istodobno, stručnjak se prisjetio smrtonosnih igara popularnih među tinejdžerima, kao i skupina koje manipuliraju djecom.

Stoga, inzistira stručnjakinja, mora postojati roditeljska kontrola, posebice u slučajevima kada dijete na društvenim mrežama provede 4 sata i više.

Roditelji moraju biti sigurni da dijete nije član opasnih grupa na društvenim mrežama. S vremena na vrijeme trebate otvoriti povijest preglednika i vidjeti što vaše dijete posjećuje. Ako je tamo sve u redu, kontrola može biti oslabljena”, zaključio je specijalist.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki