Neonske boje u interijeru – za ili protiv: što učiniti ako želite svoj stan učiniti svijetlim

Eksplozivne kombinacije tirkiznih sofa, zelenih ormarića, ružičastih jastuka i narančastih zavjesa nevjerojatno su popularne tek nekoliko desetljeća.

Taj se “koktel” u to vrijeme nazivao “pop art”, prisjeća se dizajnerica Yulia Tychino, stručnjakinja internetske publikacije BelNovosti.

Ovaj interijer obično su nadopunjavali dizajnerski komadi namještaja, izrađeni po narudžbi u ovom stilu, te plakati s prikazima usana Marilyn Monroe na zidovima.

Stručnjaci preporučuju da se ne bojite boje i eksperimentirate s njom, da kombinirate kontrastne nijanse i stvorite najsvjetliju moguću okolinu.

Međutim, nisu uzeli u obzir da takav interijer može brzo postati dosadan, jer kisele nijanse postaju dosadne – s vremenom samo izazivaju iritaciju i čak mogu izazvati probleme s vidom.

Soba
Fotografija: © Belnovosti

Što učiniti? Prije svega, vrijedi podsjetiti koliko je važno promatrati umjerenost u korištenju svijetlih boja.

Želite li svoj stan istaknuti, upotrijebite crvenu, plavu, žutu i ružičastu kao akcente na neutralnoj pozadini.

Slažete se, soba sa sivim zidovima, koraljnim zavjesama i posteljinom izgledat će mnogo skladnije od sobe s ružičastim zidovima, zelenim kaučem i žutim tepihom.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki