Zašto svom djetetu ne biste trebali nametati previše sekcija i krugova: riskirate da odgojite lijenu osobu

Svi okolo govore kako je važno razvijati dijete. Vjerojatno zato ponekad roditelji misle da što više klubova dijete pohađa, to bolje.

Kao rezultat toga, beba ide na satove plesa, engleskog, plivanja i drugih zanimljivih stvari. Moderna djeca jednostavno nemaju vremena željeti bilo što, jer ih se šalje na razvojne sate i prije nego što imaju motivaciju.

Pretjerano velik broj aktivnosti može ugroziti psihičko preopterećenje, što zauzvrat može dovesti do nevoljkosti uopće prema vježbanju.

Roditelji se u budućnosti mogu susresti s “izgaranjem” u djetinjstvu – kada dijete ne želi ništa.

Pazite na svog sina ili kćer. Ako vidite da se ujutro teško probude, često su hiroviti i pokazuju agresiju, pokušajte smanjiti opterećenje dajući prednost onome što beba sama želi.

Dijete
Fotografija: © Belnovosti

Djeci je važno da vrijeme provode u igri, a slobodna igra nije isto što i učenje kroz igru.

Prema suvremenim učiteljima i psiholozima, ne vrijedi odjednom otkazati sve dodatne nastave.

U dobi od 2-3 godine dopuštena su 1-2 dodatna sata tjedno, u dobi od 3-4 godine – više, ali čak iu adolescenciji njihov broj ne bi trebao biti veći od 4 tjedno.

Inače riskirate stvaranje viška opterećenja, što će u budućnosti dovesti do toga da dijete neće htjeti ništa raditi, a lijenost će smatrati najboljom aktivnošću.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki