Čemu služe mačje pelene: 10 slučajeva kada vam mogu dobro doći

Pelene za mačke, kao i one namijenjene djeci, u obliku su jednokratnih prozračnih gaćica koje imaju sloj koji trenutno upija tekućinu.

Kao i dječji, opremljeni su elastičnim trakama i ljepljivim zatvaračima za fiksiranje. Razlikuju se samo po znatno manjoj veličini i rupici za rep.

Kada bi mački mogla trebati pelena?

1. Pelene pomažu vlasnicima bolesnih ljubimaca koji ne mogu kontrolirati pražnjenje crijeva.

2. Također su korisni u slučaju urolitijaze kod vašeg ljubimca i učestalog nagona za mokrenjem. Također, zahvaljujući pelenama, vlasnik mačke ima priliku kontrolirati iscjedak krvi u izmetu.

3. Ako životinja ima rane ili bolesti u području prepona, također možete staviti pelenu na nju: mačka neće moći doći do lijeka, a on se, pak, neće otisnuti na pod, namještaj ili druge površine.

Mačka
Fotografija: © Belnovosti

4. Pelene za mačke kupuju i oni vlasnici čiji ljubimci aktivno obilježavaju svoj teritorij.

5. Ovaj “pribor” također je neophodan ako je mačka bila podvrgnuta operaciji, sterilizaciji ili kastraciji: pelene, prvo, održavaju čistoću u području operacije, a drugo, ne dopuštaju životinji da se liže.

6. Pelene za mačke bit će pravi spas ako idete na duži put.

7. Ako u kući postoji mali mačić koji još nije naučen na pijesak, možete mu također staviti pelenu.

8. Ako imate životinje različitog spola, ovaj higijenski predmet će vas spasiti od neželjenog parenja.

9. Tijekom tjeranja mački se mogu staviti pelene kako bi se izbjegla pojava tragova iscjetka na namještaju i drugim površinama.

10. Na kraju, ljudi koji imaju starije kućne ljubimce koji ne mogu sami na WC trebali bi bolje pogledati ovaj izum.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki