Zašto čak ni na dijeti ne možete postaviti stroge zabrane na svoju omiljenu hranu: to neće dovesti do ničega dobrog

Sve dijete i ograničenja imaju jedan zajednički nedostatak.

Leži u činjenici da se nitko ne može dugo pridržavati odabranog režima.

S tim u vezi, čak i ako mislite da je ispravno odreći se slatkiša, brašna ili brze hrane, prvo o čemu biste trebali razmisliti jeste hoćete li smoći snage u sebi da ne jedete ove namirnice cijeli život.

Navedimo primjer: znanstvenici su uspjeli dokazati da je stroga zabrana kruha dovela do činjenice da je broj neuspjeha u prehrani porastao na 23%.

Nasuprot tome, mršaviji koji su sudjelovali u istom eksperimentu, ali nisu bili podvrgnuti takvim ograničenjima, prekršili su režim samo u 6% slučajeva, a rezultati su bili isti za sve.

Slatkiši
Fotografija: © Belnovosti

Stroge zabrane mogu dovesti do toga da osoba razvije poremećaje u prehrani, mučit će je problemi s raspoloženjem, može se početi prejedati i kao rezultat toga neće izgubiti težinu, već samo dobiti višak kilograma.

Što učiniti?

Ako namjeravate ne samo smršavjeti, već i sačuvati svoje zdravlje, nemojte ići u krajnost i prestati demonizirati određene namirnice.

Smanjenje kalorične hrane nije zabranjeno, ali ako gajite nježne osjećaje prema masnom mesu, sladoledu ili čokoladi, nemojte ih se potpuno odreći.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki