Kako bi trebala izgledati minimalistička kuhinja: je li moguće uštedjeti na interijeru?

Minimalistički stil zapravo ne podrazumijeva takvu mogućnost. Definitivno nećete moći uštedjeti novac, unatoč činjenici da će kuhinja u usporedbi s klasičnim stilom izgledati siromašno.

Međutim, stil je postao popularan. Možda zbog svoje funkcionalnosti.

Yulia Tychino, stručnjakinja internetske publikacije BelNovosti na području dizajna i interijera, rekla nam je kakva bi trebala biti minimalistička kuhinja.

Minimalizam u kuhinji

1. Općenito, interijer bi trebao biti jednostavan i nepretenciozan. Naglasak s ukrasa pomiče se prema funkcionalnim i tehnološkim rješenjima.

Važno je obratiti pozornost na sustave za pohranu, opremu, ugrađene kućanske aparate i raspored kuhinje općenito.

Kuhinja
Fotografija: © Belnovosti

2. Ravne linije i pravilni geometrijski oblici nadopunjuju neutralnu bijelu, sivu, bež i druge mirne boje.

3. Kao materijali koriste se samo prirodno drvo ili kamen. Staklo i metal su u trendu.

4. Ne bi trebalo biti dovoljno svjetla. Aktivno se koriste funkcionalne svjetiljke koje svojim oblikom ne bi trebale privlačiti pozornost.

5. Što se tiče dekora, čak iu ovom stilu postoji mjesto za to. Nemojte se zanositi, ali možete koristiti elegantne dodatke kao ukrasne predmete.

Kompetentan pristup minimalističkom stilu pomoći će održavanju kuhinje u redu i istodobno je učiniti udobnom i prostranom.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki