Je li moguće izliječiti prehladu u jednom danu: recepti tradicionalne medicine u koje čak i stručnjaci vjeruju

Jesen je vrijeme prehlada i bolovanja. I ne možemo očekivati ​​poboljšanje situacije do proljeća.

Ostaje samo ojačati imunološki sustav i potražiti utjehu u receptima tradicionalne medicine. Usput, čak i stručnjaci vjeruju u moć potonjeg.

Je li moguće izliječiti prehladu u jednom danu uz pomoć tradicionalne medicine, javlja Medikforum.ru pozivajući se na Telegram kanal toksikologa, profesora Mihaila Kutušova.

Ekstrakt bazge

Stručnjak svoje zaključke izvlači iz borbe protiv epidemije gripe koja se dogodila 1995. godine u Panami. Tada je sok od crne bazge pomogao u borbi s bolešću.

U sklopu eksperimenta volonteri su uspjeli ponovno stati na noge za dva dana. Istodobno, poboljšanje dobrobiti uočeno je već prvog dana.

Lijekovi
Fotografija: © Belnovosti

Dobrobiti crne bazge

Liječnik skreće pozornost na spoj antivirin sadržan u bobicama, koji ima antivirusna svojstva i pomaže kod gripe, ARVI i sinusitisa.

Sok od bobičastog voća je bogat antioksidansima, jača imunološki sustav, ima protuupalna svojstva, a također poboljšava rad probavnog sustava.

Kontraindikacije

Moguće su alergijske reakcije pa treba biti oprezan s konzumacijom bazge.

Također je važno prokuhati bobice kako bi se izbjeglo trovanje. A za pripremu izvarka dovoljne su dvije žlice osušenih bobica na šalicu kipuće vode. Nakon toga, bobice se kuhaju 5-10 minuta.

Osim toga, bazga pojačava učinak inzulina, lijekova za krvni tlak i drugih lijekova, uključujući laksative.

Stoga se prije uporabe trebate posavjetovati s liječnikom.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki