Što ne smijete čistiti uši: popis uključuje štapiće s vatom i još mnogo toga

Pamučni pupoljci
Fotografija: Pixabay

Ako su vam uši zdrave, u njima će se zasigurno nakupljati ušni vosak. Kako bi ga se riješili, mnogi ljudi stavljaju razne predmete u uši.

Ali budući da ovaj organ nije dizajniran da se u njega nešto gura, liječnici savjetuju da se ne čisti sljedećim predmetima.

Pamučni pupoljci

Kad čistite uši vatom, riskirate da uvučete vosak dublje i time izazovete stvaranje čepa. Osim toga, postoji mogućnost da u uhu ostane vata ili se ošteti bubnjić.

Oštri predmeti

Izbjegavajte pokušavati izdvojiti sumpor pomoću spajalica ili šibica. Mogu oštetiti bubnjić ili ušni kanal. Osim toga, ti predmeti mogu sadržavati klice koje, ako dospiju u ranu, uzrokuju infekciju.

Spaljivanje predmeta

Možda ste naišli na preporuke za čišćenje ušiju pomoću gorućeg papira ili svijeće umetnute u uho. Stručnjaci ne preporučuju njihovu upotrebu, kako kasnije ne biste morali liječiti čepove od voska zajedno s opeklinama.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki