Mnogi ljudi ne vide nikakvu razliku između crvene i zelene jabuke, osim u izgledu ploda.
Ali postoje i druge razlike! Ispada da je voće jedne ili druge boje pogodno za određene kategorije ljudi.
Tko bi trebao jesti zelene jabuke?
Ovo voće ima manji sadržaj šećera i niži glikemijski indeks.
Stoga su zelene jabuke idealne za osobe koje žele smršaviti.
Još jedna prednost takvog voća je veći sadržaj vitamina C, kao i vitamina skupine PP, A, B1. Zato bi zelene jabuke trebale biti u prehrani osobe koja želi pronaći zamjenu za vitaminske komplekse.
Zelene jabuke pogodne su i za mnoge alergičare. Činjenica je da uporaba takvog proizvoda izuzetno rijetko uzrokuje alergijske reakcije, što se ne može reći za crvene jabuke.
Ljudi s niskom kiselošću želuca također mogu sigurno jesti zelene jabuke. Činjenica je da zeleno voće ima visok sadržaj kiseline.
Morate li prečesto posjećivati zubara? Onda uključite i zelene jabuke u svoju prehranu! Uostalom, sadrže komponente koje smanjuju rizik od nastanka karijesa.
Tko bi trebao jesti crvene jabuke?
Takvo voće trebaju konzumirati osobe koje imaju problema sa srcem i krvnim žilama. Razlog je jednostavan: koža crvene jabuke izvor je spojeva koji smanjuju rizik od razvoja opasnih bolesti povezanih s kardiovaskularnim sustavom. Također se smanjuje rizik od pogoršanja stanja u prisutnosti takvih bolesti.
Crvene jabuke idealne su i za osobe s povišenom kiselošću želuca. Činjenica je da crveno voće sadrži manje kiseline od zelenih jabuka.
Važan podsjetnik: Prije bilo kakvih drastičnih promjena u prehrani, trebate se posavjetovati s liječnikom. Pogotovo ako imate određenih zdravstvenih problema.