Začini i začini koji se prodaju u maloprodajnim objektima mogu biti štetni za ljudsko zdravlje.
Činjenica je da takvi aditivi mogu sadržavati nesigurne kemijske elemente.
Endokrinolog, nutricionist, kandidat medicinskih znanosti Evgenia Nuzhdina rekla je za Lenta.ru kako i koji začini mogu naškoditi zdravlju.
Stručnjak je podsjetio na oprez u korištenju začina i ljekovitog bilja kod bolesti i drugo.
Predozirati
U ovom slučaju, trebali biste bolje pogledati šafran, kadulju, ružmarin, muškatni oraščić, klinčiće, pa čak i cimet.
Sve ove aditive treba koristiti u malim količinama.
Muškatni oraščić može izazvati napadaje u slučaju predoziranja.
Klinčići izazivaju pospanost, a ružmarin opterećuje bubrege.
Liječnik također savjetuje da budete oprezni s korištenjem metvice, jer u velikim dozama može izazvati pretjerano uzbuđenje i nesanicu.
A metvica također iritira želučanu sluznicu.
bolesti
Kod bolesti i pogoršanja bolesti gastrointestinalnog trakta liječnik preporučuje oprez s upotrebom senfa, češnjaka, papra i općenito ljutih začina.
Svi oni nemaju najbolji učinak na vaše blagostanje.
Između ostalog, liječnik savjetuje opreznu upotrebu začina i ljekovitog bilja tijekom trudnoće.