Zašto vas mačka prati po stanu: stručnjaci su došli do neočekivanih zaključaka

Neki ljudi ponekad primjećuju čudno ponašanje kod svojih ljubimaca.

Jedna od tih neobičnih navika je “špijuniranje” vlasnika unutar stana.

Ponekad mačka doslovno “juri” osobu, prateći je korak po korak. Međutim, postoji jednostavno i zanimljivo objašnjenje za ovakvo ponašanje.

Što tjera mačku da nas prati po stanu?

Kako se ispostavilo, u većini slučajeva to je način na koji nas ljubimac proučava. Mačka analizira kuda idemo i što radimo. U ovom slučaju ona počinje shvaćati naše ponašanje.

To se objašnjava instinktima. Mačke vole strukturu i urednost. Kad ljubimac zna što radimo, ugodnije mu je. Također se vjeruje da životinje “prikupljaju” ove podatke za vlastitu sigurnost: ako potencijalni neprijatelj uđe u stan, ljubimac će znati gdje vas tražiti.

mačka
Fotografija: © Belnovosti

Ali ponekad postoje i drugi razlozi. Na primjer, mačka samo želi grickalicu, ali njena zdjelica je prazna. Ponekad životinja na ovaj način “zahtijeva” pažnju. Stoga prvo analizirajte ima li vaš ljubimac hrane i igrajte se s njim.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki