Koji slatkiši štite jetru, štitnjaču i smanjuju kolesterol: mogu ih jesti gotovo svi

Opće je prihvaćeno da sve vrste konditorskih proizvoda, kojih danas ima u izobilju, ne mogu koristiti našem zdravlju.

Međutim, ova tvrdnja je pogrešna kada je u pitanju barem jedan slatkiš, a zove se marmelada.

Koje su prednosti marmelade?

Pektin, koji se često koristi u proizvodnji marmelade, a nalazi se u mnogim vrstama voća, blagotvorno djeluje na zdravlje.

Smanjuje razinu lošeg kolesterola, normalizira metabolizam ugljikohidrata i lipida, sprječava gastrointestinalne bolesti, ubrzava regeneraciju kože i uklanja teške metale iz tijela.

Ako je slatkiš napravljen od agar-agara, onda nije ništa manje koristan – pomaže jetri, čisti tijelo od toksina i otpada, a također stimulira želudac.

Slatkiši
Fotografija: Pixabay

Zbog svog porijekla iz algi i visokog sadržaja joda, marmelada će dobro doći osobama koje imaju problema sa štitnjačom.

Konačno, marmelada ima pozitivan učinak na zglobove, jer jača tkivo hrskavice.

Koja je marmelada štetna?

Ako želite izvući maksimalnu korist od proizvoda, izbjegavajte marmeladu koja sadrži umjetna bojila, arome i druge kemijske dodatke – oni mogu izazvati alergije i druge zdravstvene probleme.

I posljednja preporuka koju vrijedi uzeti u obzir pri kupnji: marmelada treba imati nizak udio šećera.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki