Kada i kako uvesti bananu u bebinu prehranu: nikako ne smijete započeti s njom

Kada roditelji počnu uvoditi svoju bebu u hranu koja nije majčino mlijeko ili formula, ponuditi im bananu čini se kao dobra ideja.

Ovo mekano, slatko i cjelogodišnje voće čini se kao savršen izbor za početak.

Osim toga, banane sadrže ugljikohidrate koji su poznati kao izvor energije za rast i razvoj. Tu je i kalij koji je neophodan za pravilan metabolizam, kao i vlakna koja su potrebna gastrointestinalnom traktu.

Međutim, upoznavanje s bananama treba biti postupno, uzimajući u obzir niz jednostavnih pravila.

1. Prije nego što beba proba bananu, treba se upoznati s glavnim jelima prvog hranjenja.

Banane
Fotografija: © Belnovosti

Tu spadaju žitarice bez mlijeka, pirei od povrća (brokula, tikvice), pirei od jabuka i krušaka itd.

2. Preporuča se započeti s komercijalno proizvedenim dječjim kašicama koje sadrže bananu. Ove „staklenke“ su uravnoteženog sastava i podvrgavaju se strogoj kontroli kvalitete, a tekstura im je idealna za dječju hranu.

3. Kod uvođenja pirea od banane treba se pridržavati općih pravila: početi s jednom žličicom i postupno povećavati porciju.

4. Ako dijete ne doživi nikakve neželjene reakcije, možete mu ponuditi komadiće banane, na primjer, dodati ih u kašu ili svježi sir.

I, naravno, unatoč savjetima stručnjaka, ne zaboravite se posavjetovati s pedijatrom oko uvođenja krute hrane.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki