U kojoj dobi početi jesti svježi sir i jaja: preporučuju liječnici

Nažalost, nitko od nas nije mlađi, što znači da kako starimo, briga o zdravlju postaje posebno važna.

Međutim, uvijek možete pribjeći jednostavnoj metodi koja će pomoći u održavanju dobrobiti tijela, a to je prilagodba prehrane.

Hrana ima značajan utjecaj na naše zdravlje, raspoloženje i izgled. Iz tog razloga stručnjaci preporučuju pridržavanje načela pravilne i uravnotežene prehrane.

Međutim, s vremenom je potrebno prilagoditi prehranu.

Na primjer, nakon određene dobi, potreba za proteinima, kao što su svježi sir i jaja, značajno raste.

jaja
Fotografija: © Belnovosti

Ovi proizvodi bi svakako trebali biti prisutni u prehrani ljudi koji su već proslavili svoj 35. rođendan.

Činjenica je da se u ovoj dobi počinje razvijati sarkopenija, odnosno gubitak mišićne mase.

To je razlog zašto je toliko važno obratiti pozornost na lako probavljive bjelančevine koje ulaze u sastav jaja i svježeg sira.

Prema nekim liječnicima, termički obrađeni svježi sir, na primjer, u obliku kolača ili složenaca, vjerojatnije je da je ugljikohidrat nego protein.

Što se tiče crvenog mesa, preporučuje se jesti ga za večeru i ručak najviše dva do tri puta tjedno, a ostalo vrijeme dati prednost peradi ili ribi.

Za bolju apsorpciju bjelančevina iz crvenog mesa i peradi, treba ih pripremati punjene (primjerice mesne okruglice, mesne okruglice ili kotlete) i odabrati kuhanje na pari, pečenje u foliji bez stvaranja korice ili kuhanje.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki